maandag 9 december 2013

Scones

Altijd een succes met minimale inspanning.
225 gr zelfrijzend bakmeel
25 gr (lichtbruine) basterdsuiker
1,5 theel. Bakpoeder
50 gr. Koude boter in kleine blokjes
75 gr gemengd gedroogd fruit in kleine stukjes (ook weg te laten wanneer niets op voorraad)
125 ml (soya) yoghurt
Snufje zout
Bloem om te bestuiven.
Oven voorverwarmen 200 graden.
Meng bakmeel, suiker, bakpoeder, zout en wrijf de boter hier doorheen met een koele hand. Kneed fruit en yoghurt erdoorheen tot een soepel deeg.
Nu kun je kiezen. Ik rol vaak bolletjes en druk deze plat. Officiele recept zegt rol het uit en steek er met een glas rondjes uit.
Bak de scones op een bakplaat 10-15 minuten.
Lekkerst warm met jam en (soya)slagroom

Geen opmerkingen:

Een reactie posten