zondag 26 oktober 2014

vega burges


En wederom een receptje uit het zandloper kookboek. Wat een heerlijk boek is dat toch! Heb je het nog niet? klik dan snel hier:  http://www.bol.com
In het boek heet het burgers met friet. En voor het volledige recept moet je gewoon het boek kopen ;)
Hier werden het burgers met boontjes en avocado saus. 

voor 4 personen: 
300 gram uitgelekte kikkererwten
1 ui
1 teen knoflook
sap van een 1/2 citroen
2 el kikkererwtmeel (plus iets extra)
handje peterselie
handje bieslook
peper en zout
olijfolie

Meng alle ingrediĆ«nten (behalve de olijfolie!) in een keukenmachine tot een stevige massa. 
Is het mengel nog te nat, voeg dan wat extra kikkererwtmeel toe. 
Vorm met natte handen burgers en wentel deze door het kikkerwertenmeel. Klop het overtollige meel eraf. Bak de burgers in een scheutje olijfolie in ongeveer 6 minuten aan weerszijden goudbruin. Spatel de burgers voorzichtig om ze zijn erg kwetsbaar. 

Het was hier een heel klusje omdat ik alleen een hakselaar heb bij de staafmixer in plaats van een grote keukenmachine, maar het was zeker de moeite waard! 
En voor mij was het kikkererwtmeel echt een uitvinding. Daar kun je van alles mee. Voor mezelf al eens door een omelet gedaan voor extra stevigheid. En ook al eens hartige pannenkoeken mee gemaakt (zal daar ook eens een recept van noteren, dit keer was het volledig op gevoel). 

Hierbij aten we avocadosaus. Avocado, knoflook, sojayoghurt, peper, zout en een beetje citroensap in de keukenmachine en mixen maar. Een erg goede combi! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten