vrijdag 5 december 2014

Bloemkool kerrie schotel



Opzoek naar inspiratie wat te doen met bloemkool liep ik langs een schap met aanbiedingen waar onderstaande verpakking mijn aandacht trok.
Dat zou toch niet zo moeilijk moeten zijn.
Dus op naar de bloemkool kerrie schotel met een twist.
Bloemkool-Kerrieschotel


Men neme:
- een bloemkool
- een zakje aardappelschijfjes
- ongeveer 300 gram gehakt.
- 2 handjes rozijnen
- een ui
- pakje sojaroom
- kerrie
- peper en zout


En aan het werk:
Verwarm de oven vast voor op 180 graden.
Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze een paar minuten. De gesnipperde ui in een hapjes pan even aanbakken en het gehakt toevoegen. Bak het gehakt rul en voeg kerriepoeder, peper en zout toe. Flink wat kerrie wil je de kerriesmaak goed uit laten komen. Voeg de sojaroom en als laatste de rozijnen toe.
Vet een ovenschaal in en leg hier een laag aardappelschijfjes in. hier bovenop de bloemkool. Daarna weer een laag aardappelschijfjes en als laatst het gehaktmengsel.
Wanneer alles warm is kan het redelijk kort (10 minuten) in de oven. Staat het al even of zijn de aardappelen koud dan zou ik gaan voor een half uur.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten