zaterdag 13 december 2014

Verjaardagsmuffins

Dit weekend hebben we groot feest hier in huis. Onze oudste en allergische zoon is gisteren 6 jaar geworden. Dat betekende trakteren op school.

Voor het recept heb ik het 'standaard' recept van Larissegebruikt uit het boek 'lekker eten met een overgevoeligheid'. Een leuk weetje, Larisse is met haar tweede boek bezig.

Voor het recept (officieel 12 cakejes ik maakte er 15):
- 100 gram witte basterdsuiker
- 100 gram lichtbruine basterdsuiker
- 100 gram plantaardige margarine
- 1/2 theelepel zout
- 200 ml water
- 265 gram patentbloem
- 1/2 zakje bakpoeder
(ik voegde er zelf nog een zakje vanillesuiker aan toe)

Dit is niet de volledige omschrijving uit het boek maar mijn eigen twist dus voor de 'echte versie' verwijs ik je naar het boek. Mocht je hem niet in huis hebben, je krijgt hem bij een lidmaatschap op de stichting voedselallergie, ook een aanrader!

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Verwarm de basterdsuiker, margarine, zout en het water in een pan. Laat het niet koken.
Haal het mengsel van het vuur als de boter en suiker zijn gesmolten.
Ik laat het vaak niet helemaal afkoelen puur omdat ik daar mezelf de tijd niet voor gun. Als alles gesmolten is laat je het even staan. Ondertussen weeg je de bloem af, voeg je de bakpoeder en de vanillesuiker erdoor.
Zet de papieren muffinvormpjes in een muffinblik.
Meng nu het vloeibaremengsel door de bloem met een garde. Roer dit net zo lang tot het goed gemengd is.
Vul de muffinvormpjes met het deeg en zet deze in de oven.
Na 30 minuten controleren door een cocktailprikker erin te steken, komt deze er droog uit dan zijn ze gaar.


Als traktatie had hij bedacht politiecakejes en eetpapier. Dus op google een goed logo opgezocht en bij cakeprint deze besteld.
Met poedersuiker en ietsjes water heb ik een dik papje gemaakt waarmee ik het eetpapier op de cakejes heb geplakt.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten