vrijdag 5 december 2014

Kalkoen in champignonsaus

Een gerecht met een twist doordat er kaneel in zit. Maar echt een lekker gerecht voor in de wintermaanden. Het zou ook nog als ragout in een bakje kunnen bijvoorbeeld bij de lunch.





Voor ongeveer vier personen:
- 400 gram kalkoenvlees in reepjes.
- een bakje champignons
- 2 uien
- een pakje sojaroom
- gember (vers/potje/poeder)
- sojasaus
- kaneel
- peper en zout
- olijfolie
- Wanneer je het wil garneren en geen allergie hebt zou je er 2 handjes geroosterde amandelsnippers op kunnen doen.

Snijd het vlees in reepjes en bestrooi het met peper.
Bak het vlees in olijfolie bruin en gaar. Versnipper ondertussen de ui en bak deze mee.
Snijd de champignons in reepjes en bak deze apart (je kunt het vlees uit de pan halen of een andere pan gebruiken) op hoog vuur aan.
Roer de sojaroom door de champignons en breng dit op smaak met gember (naar smaak), een eetlepel sojasaus, theelepel kaneel en naar smaak zout en peper. Voeg het vlees en de uien bij het champignonmengsel en warm alles goed door.

Lekker met (zilvervlies)rijst en als groente een komkommersalade, boontjes of doperwten.

Eet smakelijk!

Geïnspireerd door het gerecht uit de maatje minder maand van Jacqueline van Dijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten