donderdag 3 december 2015

Pepernoten (zonder melk of ei)

 Het is weer pepernotentijd!
250 gr zelfrijzend bakmeel
125 gr donkerbruine basterdsuiker
100 gr koude harde boter (wajang)
7 el melk/water             ik gebruikte deze =>
4 tl speculaaskruiden
Snuf zout
Zo maak je het
Oven voorverwarmen op 175 graden.
Droge ingrediƫnten mixen.
Boter in kleine stukjes toevoegen.
Melk/water toevoegen. Mag ook gerust iets meer zijn. Goed kneden tot stevig geheel.
Bakplaat met bakpapier en rollen maar.
Allemaal kleine pepernootjes. Na een aantal vroeg mijn zoon of we ook anderen dingen konden maken. Er kwamen al snel kleine poepjes, maar uiteindelijk ook mini-gorgels, de staf en de mijter. Voor de foto zijn er een paar pepernoten en vooral poepjes verzameld.
Hoe ze er ook uit zagen ze waren heerlijk!

Het ligt wat aan de grootte hoe lang ze in de oven moeten. Ik zou na 15 minuutjes even controleren hoe bruin ze zijn. Succes!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten