vrijdag 4 december 2015

Sint pizza met edeligstvlokken

mocht je nog een recept zoeken voor dit weekend? Maak een leuke Sint-pizza.
Voor 2 grote of 3 kleinere pizza's.

350 gram bloem
5 gram gist
7 gram zout
250 ml lauwwarm water
scheutje olijfolie

Doe de bloem in een kom. Zout en gist toevoegen, let op, zo mogen elkaar niet raken dus ieder aan een kant van de kom. Dit omdat zout de werking van het gist beperkt. Dat het bij het mixen mixt is niet erg maar beter niet daarvoor.

Voeg een scheut olijfolie en de helft van het water toe. Begin vast te kneden en doe het water er daarna langzaam bij. Zo kun je inschatten hoeveel water je nodig hebt.
Kneed het tot een soepel deeg. Het deeg is klaar als je het uit elkaar kan trekken tot een dun vlies.
Echt even goed kneden hoe mooier elastisch het straks is!

Nu een uur laten rusten op een warme plek met een natte theedoek erover heen.

Rol het deeg uit en beleg met wat je lekker vind.
Hier dit keer: tomatensaus, edelgistvlokken, paprika, salami, mais.
Dit was de eerste keer dat ik edelgistvlokken gebruikte. Leuk, het wordt er daadwerkelijk wat romig van waardoor de smaak van de scherpe tomatensaus af haalt.

Bakken in een voorverwarmde oven op 250 graden.

Recept voor het deeg heb ik gevonden bij Pauline's keuken. Daar haal ik heel veel inspiratie vandaan!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten