zaterdag 22 november 2014

Ontbijtmuffins met een Sint twist

Geinspireerd door de ontbijtmuffins uit het voedselzandloper boek maar met een eigen (ei en notenvrije) twist.








Dit heb je nodig:
125 gr havermout
1 banaan
2 eetlepels lijnzaad gemengd met 6 eetlepels water (even laten staan terwijl je de rest verzameld)
150 gram sojamelk
2 theelepels zuiveringszout (met bakpoeder rijst het denk ik iets meer)
30 gram rozijnen
Snuf zout
En in deze tijd van het jaar
30 gram pepernoten (ook te vervangen door noten of gedroogde abrikozen)
Snuf kaneel

Aan de slag!
- verwarm de oven voor op 170 graden
- mix de havermout even in een keukenmachine dat het iets fijner van structuur is.
- prak de banaan. Voeg banaan, havermout, lijnzaad, sojamelk en snuf zout in een kom en meng goed door elkaar.
- voeg zuiveringszout/bakpoeder toe en spatel dit er voorzichtig doorheen.
- Verkruimel de pepernoten in stukken en roer deze samen met de rozijnen door het mengsel.
- verdeel het mengsel over 8 of 9 vormpjes en plaats ze in het midden van de over voor 25 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten